Tips til hundetræning

Renlighedstræning

Når vi får en ny hvalp eller en ældre hund ind i hjemmet som ikke er renlig, så er det nok de fleste af os, der gerne vil have det ændret hurtigst muligt.

Der er flere faktorer der spiller ind, når vi begynder på vores træning, men som udgangspunkt er vores mål at få lært vores hund, at de rigtig gerne vil udenfor at tisse og ikke gøre det indenfor.

Når jeg får en ny hund som er urenlig, så tager jeg min  hund med udenfor så snart den vågner efter en lur, efter den har leget, samt i andre situationer hvor jeg vurdere at min hund snart skal tisse. Jeg går altid med ud i haven i begyndelsen og giver altid min hund ros og en lækker godbid når den har tisset. På den måde undgår jeg uheld indenfor og jeg får hunde der hurtigt lære at holde sig, fordi de forbinder det at tisse udenfor med en godbid og ros   

​​

Det er vigtigt at du går med din hund ud i haven under træningen, da det skaber tryghed og du er i stand til at rose og give en godbid så snart din hund tisser. Hvis din hund tisser på gulvet inden du kan nå at få den ud i haven, så bær den ud. Det er vigtigt at vi så vidt muligt undgår uheld i hjemmet og sørger for at forstærke vores hund med en godbid hver gang den tisser udenfor.

Vigtigt

  • Tag altid din hund ud i haven efter den har sovet, leget eller i andre situationer, hvor du vurdere at din hund snart skal tisse

  • Gå altid med ud i haven. Stå stille uden at søge kontakt. Hvis du snakker eller leger med din hund, så går der længer tid før den lære at den skal tisse for at opnå en godbid og ros

  • Giv altid en godbid og ros så snart din hund har tisset udenfor

  • Stå op et par gange om natten og tag din hund ud

  • Hvis din hund tisser indenfor, så ignorere den imens du tørrer op. Det hjælper ikke at skælde ud

  • gå ikke ind uden din hund har tisset. Tålmodighed betaler sig

Hvis du ikke opnår en godt resultat ved at følge disse punkter, så vurder om du bruger en god nok godbid og om du evt går for hurtigt frem. Nogen hunde kræver meget tid og andre lære det hurtigt. Hvis du gør det rigtig, så vil du hurtigt se fremskridt i større eller mindre grad.

Hvis din hund begynder at tisse indenfor, efter det har gået godt i en periode, så gå tilbage i træningen, da det oftest skyldes, at vi er gået for hurtigt frem.

 

 

Ulvetimen hos de frække hvalpe

 

Når en energisk hvalp løber ustyrligt rund og bidder i de bukseben der kommer forbi, eller stolt har stjålet de sko der burde stå på sin plads i gangen, så er gode råd kærtkommende

 På mine hvalpehold har jeg stor fokus på, at lære ejerne hvordan de skal få deres hund til at sætte sig ned og forblive rolig. denne øvelse er en af de vigtigste øvelser igennem hele hundens liv. vi gør blandt anden brug af den i de situationer hvor vores hund stresser op og har svært ved at falde til ro igen.

  • Vis din hund en godbid. Giv først godbidden når din hund sidder helt roligt

  • Giv evt et par godbidder i træk for at opnå en roligere hund

  • Hvis din hund forsætter den voldsomme leg, så gentag "sit" øvelsen igen. Giv fx din hund en godbid for, at lægge sit i sin kurs, eller for at være roligt en andet sted.

  • I de tilfælde hvor du ikke kan få din hund til at være rolig, så prøv .......  

 

Hjemkald

Gå pænt i snor

Pia Klausen 2016